Wie ben ik?

Mijn naam is Annemieke Ringeling (59 jaar), getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen. Ik werk al 25 jaar als Zwangerschapsdocente voor de GGD. Daarnaast ben ik actief als Wellnesscoach. Sinds 2007 ben ik de gelukkige en gepassioneerde eigenaar van Happy Mama, mijn praktijk voor Zwangerschapsmassage, Geboorte-info en Wellnesscoaching.

Nu mijn eigen kinderen volwassen zijn en ik terug kan kijken op het moederschap, besef ik heel goed dat, naast het investeren in je kinderen en je omgeving, óók het investeren in JEZELF belangrijk is. Hier ligt in mijn praktijk de uitdaging; zowel tijdens de zwangerschap, de geboorte  als tijdens het moederschap. De buitenwereld ziet vaak niet hoe de binnenwereld van iemand zich voelt. In mijn praktijk staat bewustwording van lichaam en geest centraal. 

Dit zal bijdragen aan een toename van je (zelf)respect, (zelf)waardering en (zelf)vertrouwen, waar je uiteindelijk ook veel baat bij hebt tijdens de opvoeding van je kind(eren). 

Het heeft mij geïnspireerd om naast zwangerschapsmassage en geboorte-info Happy Mama verder uit te breiden met coaching.

 

Korte cv:

1978  Afgestudeerd als fysiotherapeut, Academie Leffelaar Amsterdam (niet praktiserend)
1988  Afgestudeerd als acupuncturist, N.V.VF. Eindhoven
1992  Nascholingscursus zwangerschapseducatie Tineke Fransman Amsterdam
2007  Certificaat Hydrowave energetische zwangerschapsmassage
2011  Academie voor WellnessCoaching te Amersfoort  

• Verdere bijscholing voor zwangerschapsdocenten van GGD
   Zaanstreek-Waterland en GGD Hollands Noorden

• Ervaringskundige.