Coaching.

Deze lichaamsgerichte coaching is preventief van karakter (vanuit een Holistische visie: lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden) Coaching legt de klemtoon op de mentale facetten van problemen en vragen.

 

Om een Happy Mama te worden én te blijven is goed voor jezelf zorgen een must! Soms schiet dat er wel eens bij in, aangezien we ook graag heel veel tijd steken in onze relatie, gezin, sociale verplichtingen en ons werk. Soms lukt het even niet meer om alle ballen hoog te houden. Op zo’n moment komt onze Innerlijke Criticus naar boven; dat knagende stemmetje waardoor je steeds jezelf afvraagt: Waarom kan ík het niet allemaal en een ander wel? Waarom zit ík niet lekker in mijn vel? Je onthoudt alleen maar de dingen die niet goed gaan, zodat je gebrek aan eigenwaarde de meeste aandacht krijgt. Je geeft jezelf nooit een compliment over je sterke kanten en je goede prestaties.

Deze lichaamsgerichte coaching is een kortdurend proces waarbij ik samen met jou de Innerlijke Criticus ga aanpakken, kijken naar wat jouw Kwaliteiten zijn en hoe je die in kan gaan zetten. Deze bewustwording zorgt voor meer (zelf)respect, (zelf)waardering en (zelf)vertrouwen. De sessies zijn een waardevol geschenk en een uitdaging om met jezelf aan te gaan.

 

 

“Verander je leven, begin bij jezelf” 

 

Hoe doen we dit?

Allereerst formuleren we een helder en realistisch doel. We doorlopen hierbij drie stappen:

1: Wat wil ik bereiken?
2: Hoe wil ik dit bereiken?
3: Wanneer heb ik dit bereikt?

In drie tot vijf sessies werken we aan de lasten die je storen in je dagelijkse leven. Dit kan zijn: onzekerheid, slecht zelfbeeld, faalangst of geen goede balans hebben tussen werk- en privéleven, graag de controle over alles willen houden.  Tijdens de opvoeding is het fijn te weten wat jouw overtuigingen (normen en waarden) zijn,die jou gevormd hebben.
Iedere ouder is uniek. We leven vanuit patronen uit onze eigen opvoeding. Patronen kunnen we doorbreken en eigen keuzes maken. Door het aanpakken van jouw Innerlijke Criticus en op zoek te gaan naar jouw Kwaliteiten, is de zoektocht naar jezelf begonnen. Op weg naar innerlijke rust en persoonlijke groei. Een waardevolle geschenk aan jezelf en een rijke investering in de opvoeding en de toekomst van je kinderen.

 

Coachsessies bestaan uit lichaamsgerichte oefeningen, visualisaties, technieken uit de N.L.P, maar kunnen aangevuld
worden met:

 

 

Ademtechnieken:

Een goede ademhaling is de voeding voor een gezond lichaam en een fitte geest. Met diverse oefeningen en meditatie leer je wat ontspanning is. Deze oefeningen kun je gebruiken in tijden van stress, vermoeidheid, maar ook om in je kracht te blijven in moeilijke situaties. Zo kun je uiteindelijk zelf zorgen voor jouw innerlijke rust.

 

 Ontspanningstechnieken:

Ontspanningsoefeningen volgens Jacobson of Schultz.

  • Ontspanningsoefeningen gericht op fysieke klachten, met name de spieren.
  • Ontspanningsoefeningen in het algemeen gericht op het onwillekeurige zenuwstelsel en de zelf genezende krachten van het lichaam.

 

Hydrowavemassage:

Totaal energetische lichaamsmassage van 1 uur op warmwateratrasjes
(zie voor meer info de zwangerschapsmassage)

 

Ontspanningsmassage.

Ontspanningsmassage zet het zenuwstelsel aan, voert afvalstoffen af en activeert de energieën. Het brengt balans, verminderd vermoeidheid en kan rust geven bij stemmingswisselingen.

Geschikt voor een ieder in overleg w.b eventuele contra-indikaties.
Na de zwangerschap mogelijk vanaf 4-6 weken.
Zowel totale- als gedeeltelijke lichaamsmassage mogelijk.

Massage draagt bij aan het gevoel een Happy Mama te zijn en te blijven.

 

Body Drum Release (klop-massage)

Bij deze methode trommel ik afwisselend op de linker- en rechterhelft van het lichaam, met name op de schouders. Hierdoor gaan er veel zenuwprikkels heen en weer tussen de linker- en rechterhersenhelft, wat zorgt voor een verruimd bewustzijn. Je raakt hierdoor in een diep ontspannen toestand, waardoor je beter in contact komt met je gevoel.Soms komen er emoties boven die onmiddellijk worden verwerkt. Er komt een stroom van gedachten op gang en je intuïtie en creativiteit worden geprikkeld. Dit zorgt voor tal van nieuwe inzichten in je leven!
Een hele fijne ontspannende vorm van massage.